Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti Medicinskog fakulteta u Puli

Obavijest o pokretanju postupka...
Na temelju članka 41. i 45. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Vijeće Medicinskog fakulteta u Puli je na svojoj 9. redovitoj sjednici, održanoj 12. svibnja 2022. godine donijelo je Odluku o pokretanju postupka izbora dekana Medicinskog fakulteta u Puli. Imenovano je povjerenstvo za prikupljanje prijedloga i provođenje postupka izbora dekana u sastavu: prof. dr. sc. Damir Vrbanec, predsjednik povjerenstva prof. dr. sc. Dragica Bobinac, članica povjerenstva prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, član povjerenstva
Medicinski fakultet u Puli po drugi put organizira program cjeloživotnog obrazovanja „Palijativna skrb s kliničkom praksom“. Kako je temelj palijativne skrbi multiprofesionalni timski rad, program je prilagođen za zdravstvene i nezdravstvene pružatelje palijativne skrbi. Predavači su zdravstveni i nezdravstveni profesionalci s višegodišnjim iskustvom rada s bolesnicima u potrebi palijativne skrbi i s njihovim obiteljima. Osim predavanja, vježbi i rada u grupama, polaznici će imati mogućnost rada s mobilnim palijativnim timovima.
Iz medija: Prve diplome na pulskom...
Studij Sestrinstva jako je važan radi obrazovanja medicinskih sestara na visokoškolskoj razini. Znamo da je sestrinski kadar deficitaran u EU-u, ali i u Hrvatskoj. Radi toga je ovo važan događaj za našu regiju jer je ovo prva promocija Sestrinstva u Istri i Puli uopće, kaže v. d. dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Mauro Štifanić.
Svečana promocija studij Sestrinstva
POZIV NA SVEČANU PROMOCIJU DIPLOMANATA MFPU-a (6.11.)   Čast nam je pozvati vas na prvu svečanu promociju diplomanata Medicinskog fakulteta u Puli  koja će se održati u subotu, 6. studenog 2021. u muzejsko – galerijskom prostoru Sveta Srca (De Villeov uspon 8, Pula). Promocija će se održati za stručni preddiplomski studij Sestrinstva s početkom u 12 sati.   Obzirom na primjenu epidemioloških mjera bit će omogućen live stream promocije preko sljedeće poveznice: https://unipu-hr.zoom.us/j/925 98743539
Početak nastave na preddiplomskom...
Za studente 1. godine  zimski semestar započinje u ponedjeljak 4. listopada Orijentacijskim danom – uvodnim predavanjem prorektorice za studente, obrazovne programe i suradnju Sveučilišta, dekana Medicinskog fakulteta u Puli, predstavnika Ureda za studente i obrazovne programe te predstavnice Studentskog zbora u velikoj dvorani Fakulteta ekonomije i turizma na adresi Preradovićeva ulica 1, Pula.
Upis na 1. godinu redovnog i...
Studij mogu upisati kandidati koji su završili stručni ili sveučilišni preddiplomski studij sestrinstva i stekli zvanje prvostupnik/ca sestrinstva ili ekvivalentno (npr. viša medicinska sestra) te koji su na preddiplomskoj razini studija ostvarili prosjek ocjena ne manji od 3,0. O sadržaju upisne dokumentacije, rokovima te razredbenom postupku saznajte na stranici "Upisi":
Studij medicine dobio podršku...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri , prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc Mirjana Radetić-Paić te ravnateljica Opće bolnice u Puli doc. dr. sc. Irena Hrstić sastali su se u banskim dvorima s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima Radovanom Fuchsom i Vilijem Berošem koje su izvjestili o smjernicama daljnjeg razvoja sveučilišta s naglaskom na otvaranju Studija medicine. Tom prilikom članovi Vlade iskazali su bezuvjetnu podršku za otvaranjem Studija medicine u Puli kojim se jamči razvoj sveučilišta i obrazovanja mladih.
Sretan Međunarodni dan sestrinstva...
Poštovane kolegice i kolege, dragi studenti, želimo vam sretan Međunarodni dan sestrinstva. Podružnica HKMS IŽ organizira webinar pod nazivom "Izazovi medicinskih sestara i tehničara u doba COVID pandemije" koji će se održati 12. svibnja 2021. u 18 sati.
Najava konferencije MFPU-a "The...
Medicinski fakultet u Puli suorganizator je online konferencije "The New Paradigm in the Approach to Skeleton Diseases and Injuries" koja će se održati 19. veljače  2021. godine od 13 do 16.30 (na engleskom jeziku).
Doc. dr. sc. Marinko Rade dobitnik je saborske državne nagrade za znanost za 2019. godinu.
Edukacijski program palijativne skrbi...
Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prošlog tjedna započeo je program cjeloživotnog obrazovanja Palijativna skrb s kliničkom praksom . Voditelji programa su dr. sc. Julijana Franinović Marković, dr. Ante Ivančić i Sandra Ćakić Kuhar, dipl. soc. polit., istaknuti profesionalci koji niz godina sudjeluju u organizaciji i provođenju palijativne skrbi u Istarskoj županiji.
Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskog stručnog studija Sestrinstva održat će se u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u ponedjeljak 5. listopada 2020. godine. Dolazak je obavezan, a studenti će dobiti studentske iskaznice (iksice).
Upute za online upise u jesenskom...
Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice: Upute za online upise
Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.
Informacije o nastavku upisa u prvu...
Daljni pristup upisima kroz aplikaciju Upisi UniPu koja je dostupna na poveznici https://upisi.unipu.hr/ bit će omogućen kandidatima koji su uplatom upisnine potvrdili namjeru upisa (nije potrebno dostavljati potvrdu o uplati).  Pristupni podatci za službeni mail i ostale usluge Sveučilišta dostavit će se putem SMS-a najkasnije u utorak, 28. srpnja 2020. 
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
Medicinski fakultet u Puli po prvi put organizira program cjeloživotnog obrazovanja „Palijativna skrb s kliničkom praksom“. Program je namijenjen svim zainteresiranima i sastoji se od dva modula - za zdravstvene i nezdravstvene djelatnike. Nastava će se odvijati petkom i subotom u popodnevnim satima tijekom srpnja. Po završetku, polaznik stječe 5 ECTS boda.
Najnovija sastavnica našeg Sveučilišta dobila je svoju internetsku stranicu, a dostupna je na adresi  https://mfpu.unipu.hr . Sadržaj stranice podijeljen je u rubrike - Znanost i istraživanje (u kojoj ćemo objavljivati informacije o svojim istraživanjima i organizaciji znanstvenih skupova), Za studente (rubrici u kojoj se nalazi službena Oglasna ploča Fakulteta i već upisani studenti pronalaze najvažnije informacije o studiju) te O fakultetu  (pronađite osobne web-stranice nastavnika, kontakte Fakulteta i druge važne informacije o MFPU-u).     ×      
Pozivaju se svi studenti i ostali zainteresirani da svojim prisustvom uveličaju sutrašnji 1. simpozij Medicinskog fakulteta u Puli koji će se održati u Rovinju, 22. studenoga 2019. u Domu kulture Grada Rovinja s početkom u 12 sati. Program simpozija preuzmite u nastavku.
Sveučilište je na Senatu donijelo odluku o osnivanju Medicinskog fakulteta u Puli (MFPU) čime se želi znatno osnažiti medicinska djelatnost u Puli i Istri. Fakultet je osnovan i registriran pri Trgovačkom sudu u Pazinu 22. kolovoza 2019. godine i zapošljava ugledne profesore s međunarodnim iskustvom. Uskoro se otvara i nova moderna bolnica kao sastavni dio studija.     ×