Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Edukacijski program palijativne skrbi...

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prošlog tjedna započeo je program cjeloživotnog obrazovanja Palijativna skrb s kliničkom praksom. Voditelji programa su dr. sc. Julijana Franinović Marković, dr. Ante Ivančić i Sandra Ćakić Kuhar, dipl. soc. polit., istaknuti profesionalci koji niz godina sudjeluju u organizaciji i provođenju palijativne skrbi u Istarskoj županiji.

Zahvaljujući suradnji s Djelatnošću za palijativnu skrb Istarskih domova zdravlja, palijativnim timom OB Pula, volonterima Lige protiv raka Pula te uskoro i hospicijem u Puli, u narednim će se tjednima educirati stručnjaci koji će pružati potrebnu njegu i olakšavati patnje bolesnim osobama, osiguravajući najbolju moguću kvalitetu života njima i njihovim obiteljima.

Program je usklađen sa standardima Europske asocijacije za palijativnu skrb, a cilj je omogućiti i zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima provođenje sveobuhvatne palijativne skrbi bez obzira na mjesto pružanja skrbi. Naspram pretežno teorijskih edukacija koje se nude na našim prostorima, specifičnost pulskog programa je upravo klinička praksa koja, osobito u svjetlu aktualnih zbivanja, zaokružuje ovo multidisciplinarno područje zdravstvene zaštite.

 

 

 

 

* Photo by Bournemouth Borough Council  (License CC BY-NC 2.0).

 

Popis obavijesti